Friday, December 4, 2020

Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων

Ο μήνας των Χριστουγέννων έφτασε. Ο μήνας με τα φωτάκια, τα δέντρα, τα κάλαντα, την οικογένεια, τα δώρα, τις γιορτές και τόσα άλλα που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό για μικρούς και μεγάλους! 

Φέτος τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά για όλους μας, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μειώσει την προσμονή και τη χαρά μας.



Τo advent calendar ή αλλιώς χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, είναι ένα ξενόφερτο έθιμο. Πρόκειται για μία κατασκευή με 24 θήκες, κουτάκια κλπ που σε κάθε ένα από αυτά υπάρχει ένα μικρό δωράκι για το παιδί. Το δώρο δεν είναι κάτι ακριβό, μπορεί να είναι ένα μπαλόνι, ένα μολύβι ένα σοκολατάκι ή ότι φανταστεί ο δημιουργός του ημερολογίου. 

Προσοχή όμως, δεν μπορούμε να τα ανοίξουμε όλα μαζί! Έτσι χάνεται η προσμονή! Είναι όμορφο να έχεις κάτι να περιμένεις κάθε πρωί που ξυπνάς. Και η έκπληξη είναι που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Δεν θα μπορούσα να φτιάξω ένα για τον καθένα σας, έφτιαξα όμως ένα ψηφιακό που μπορείτε όλοι να το ψαχουλέψετε σιγά σιγά. 24 μικρές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες εκπλήξεις. 

Κυρίως για τους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ!!!

No comments:

Post a Comment